U Gradskoj knjižnici Vukovar i ove je godine obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. s 18. novinarsko – književničkim susretom  „Grad to ste vi!“  u spomen na novinara i urednika Hrvatskog radio Vukovara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića. 

U okviru susreta održan je  tematski razgovor pod nazivom “Pogled izvana – glas hrvatskog iseljeništva za Vukovar” popraćen izložbom fotografija “Foreign Press Bureau”.

U tematskom razgovoru sudjelovali su dr. sc. Ivan Tepeš, Silvio Jergović i Mirko Volarević.

Ovogodišnji program održan je u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika – podružnica Vukovar te tradicionalno s osnivačima manifestacije: Hrvatski radio Vukovar, Hrvatsko novinarsko društvo, Društvo hrvatskih književnika i Gradska knjižnice Vukovar. 

Susret je utemeljen 2005. godine kao manifestacija koja na najprimjereniji način želi sačuvati uspomenu na novinara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića te na sve žrtve u Domovinskom ratu i sačuvati ih od zaborava s plemenitim ciljem da se sličan zločin nikad i nigdje ne ponovi. Osobit naglasak daje se na dimenziju zločina na Ovčari koji se dogodio 20. studenog 1991. godine i sve njegove žrtve. 

Programu je ispred Upravnog odjela za turizam i kulturu  Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala viša stručna suradnica za turizam Mirna Levaković Lombarović.