Danas je na vukovarskom Gradskom stadionu održano otvorenje 14. Memorijalnog turnira „Danijel Popović“ u spomen na tragično stradalog nogometaša koji igrao nogomet u Vukovaru.

Tom prigodom potpredsjednik Županijske skupštine i predsjednik Školskog sportskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković je, u ime župana Bože Galića, sve nazočne sudionike i gledate pozdravio s prigodnim riječima i svečano otvorio turnir.

Nakon odigranih utakmica proglašeni su pobjednici te su im ujedno  uručene nagrade. Limači NK Osijeka pobjednici su ovogodišnjeg Memorijalnog turnira koji  su u finalu pobijedili svoje vršnjake iz HNK Cibalije. Treće mjesto na turniru osvojili su domaćini, HNK Vukovar 1991., četvrti su bili limači HNK Dubrovnika 1919., a potom slijede NK Fruškogorac i NK Olimpija.

Za najboljeg vrata turnira proglašen je Luka Kovausko (HNK Cibalia), najbolji strijelac je Duje Budiša (NK Osijek) dok je titulu najboljeg igrača osvojio Krešimir Vrbanac. Momčadi HNK Dubrovnik 1919. pripao je pokaz za fair play.

Predsjednik Organizacijskog odbora Zlatko Gelemanović prisjetio se Danijela Popovića, koji je smrtno stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 23. listopada 2002. godine, a voditelj Nogometne škole „Mali Vukovarac“ Slavko Baketa rekao je kako se radilo o iznimnom talentu pred kojim je bila velika nogometna karijera.

Danijel Popović karijeru je započeo u NK Dunavu iz Dalja odakle je prešao u HNK Vukovar 91 gdje je odmah ukazao na svoj iznimni talent. Igrao je na mjestu napadača. Vukovarci i danas se sjećaju jesenje polusezone kada je u 15 utakmica postigao 22 zgoditka i iako nije igrao proljetni dio za Vukovar ostao je najbolji strijelac druge HNL. U prijelaznom roku te polusezone prešao je u francusku Bastiu odakle se potom vratio u Hrvatsku, u NK Osijek.