Nakon održanog uvodnog sastanka u Vinkovcima 21.01.2016. i radionica u Vukovaru 09.05.2016.,  danas je u Slavonskom Brodu u Hotelu Savus održan prvi u nizu sastanaka Platforme vezano za projekt „Poticanje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma na lokalnoj i regionalnoj razini“. Projekt se provodi od 2015 do 2017. na području 6 županija među kojima je i Vukovarsko-srijemska županija. Jedna od aktivnosti od posebnog značaja za provedbu mjera Strategije je izrada općinskih, gradskih i županijskih  akcijskih planova za uključivanje Roma na područjima u kojima romska nacionalna manjina ostvaruje pravo na izbor vijeća ili predstavnika. Projekt provode Romsko nacionalno vijeće iz Zagreba u partnerstvu s Centrom za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć Vukovar, kojeg financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge vlade RH.

Kako je u ovaj projekt uključena i naša županija u ime Vukovarsko-srijemske županije na sastanku su nazočni bili Jadranka Golubić i Etelka Živković.

Predavanja provedbenih partnera i drugih dionika čije su aktivnosti usmjerena na provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma na lokalnoj i regionalnoj razini održali su:   Aleksa Đokić, pomoćnik ravnatelja Ureda Vlade RH za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Dragan Jelić, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Vera Šutalo, načelnica sektora iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Marko Neretljak, predstojnik Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje Slavonski Brod, Suzana Horvat Kutle, savjetnica ministrice socijalne politike i mladih, Domomir Pavelić, načelnik sektora u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja te Mladen Stojanović, savjetnik Pučke pravobraniteljice.