Povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, danas je podno spomen obilježja kod Kumanove ciglane odana počast svim žrtvama koje su ubijene 1945. godine od strane partizana 38. makedonske i 21. srpske divizije.

Po završetku II. svjetskog rata u mnogim je hrvatskim selima i gradovima, bez suđenja ili dokazivanja krivnje, ubijeno mnogo ljudi. Na području Kumanove ciglane ubijeno je nekoliko stotina nevinih ljudi, ne samo iz Vinkovaca nego i okolnih sela, jer su se nekome zamjerili i bili prijavljeni po nečijem subjektivnom sudu. U spomen na njihovu žrtvu, osim na obljetnicu stradanja, tradicionalno se polažu vijenci i pale svijeće povodom blagdan Svih svetih.

Počast su odali predstavnici Sokolske garde, grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, Vinkovačkih šokačkih rodova , Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata Slavija i predstavnici Hrvatskoga sokola. Ispred Vukovarsko-srijemske županije počast je paljenjem svijeće i polaganjem vijenca odao savjetnik župana Tomislav Borković.