Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca na grobu general-bojnika Blage Zadre na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Vijenac na njegov grob položili su i svijeće upalili članovi obitelji i rodbine Blage Zadre te brojna izaslanstva, među kojima i potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, ministar vanjskih i europskih poslova dr.sc. Gordan Grlić Radman, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te predstavnici Grada Vukovara kao i braniteljskih i stradalničkih udruga.
 
Vijenci su položeni i svijeće upaljene i na grobu bojnika Alfreda Hilla, prvog zapovjednika satnije Vojne policije Vukovar, koji je također poginuo na današnji dan 1991. u Vukovaru, a pokopan je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.
 
Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, održana je sveta misa zadušnica u župnoj crkvi Gospe Fatimske, a potom i komemorativan skup kod Spomen doma na Trpinjskoj cesti.
 
“Životni stil, ideale i način na koji je general bojnik Blago Zadro vidio Hrvatsku, po mnogo čemu možemo i primijeniti i danas 2020. godine. Vrlo je važno da uvijek pronosimo istinu o postojanju generacija i takvih ljudi kao što je bio general bojnik Blago Zadro”, izjavio je potpredsjednik Vlade, ministar Medved.
 
General bojnik Blago Zadro  poginuo je u obrani Vukovara od velikosrpske agresije, 16. listopada 1991.godine, blizu Trpinjske ceste, u Kupskoj ulici nedaleko od željezničke pruge, pokošen rafalom iz puškostrojnice dok je vodio svoje suborce u akciju.
 
Tijelo Blage Zadre prebačeno je u vukovarsku bolnicu gdje je dr. Juraj Njavro utvrdio njegovu smrt. Nakon što su njegovi posmrtni ostatci ekshumirani u ljeto 1998., zajedno s 937 žrtava iz masovne grobnice na vukovarskome Novom groblju, pokopan je u Aleji hrvatskih branitelja na  Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.