U organizaciji Pčelarske udruge „Cornacum“ iz Vukovara, Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, pod pokroviteljstvom grada Vukovara i medijskim pokroviteljstvom Hrvatskog pčelarskog saveza, održano je 15. Organoleptičko ocjenjivanje meda u Vukovaru, s međunarodnim predznakom. Na natjecanje su se prijavili i uzorke dostavili pčelari iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, a ukupno je dostavljeno 218 uzoraka medova.

Ocjenjivanje meda održalo se 24. rujna, a proglašenje pobjednika, podjela diploma i nagrada organizirano je 8. listopada 2023., uz zajednički ručak i druženje. Za najbolje ocijenjene medove pčelarima su dodijeljene nagrade za najuspješnijeg pčelara, najbolje ocijenjeni med te najbolje ocijenjeni med pčelarke.

Na ponos Vukovarsko-srijemske županije, u konkurenciji 13 dostavljenih uzoraka medova, „Obiteljsko pčelarstvo Knežević“ iz Šiškovaca osvaja i trinaest diploma – jedanaest zlatnih te po jednu srebrnu i brončanu. Na osnovu tih rezultata natjecanja „Obiteljskom pčelarstvu Knežević“ uručena je i nagrada za najuspješnijeg pčelara.

Sav med prikupljen za potrebe ocjenjivanja bit će doniran u humanitarne svrhe.