Program obilježavanja tužne obljetnice stradanja Vukovaraca nastavljen je nakon Borovo commerca.

Zamjenik župana Franjo Orešković nazočio je komemorativnom skupu „Svjedočenjem protiv zaborava” u Borovu, na obali Dunava, na mjestu gdje su srpske vlasti 1991. godine pogubile više od stotinu civila i zarobljenika dovedenih iz Borovo commerca.

Zajedno sa članovima Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke” sudjelovao je bacanju vijenaca i ruža u rijeku Dunav, te paljenju svijeća postavljenih u obliku križa, a zatim su molitvom svi odali  počast stradalima na tome mjestu.

Tom prigodom istaknuto je kako veliki broj roditelja, supruga i djece još uvijek tragaju za svojim najmilijima, još uvijek ne znaju njihovu sudbinu.

Potom je zamjenik Orešković odao počast i žrtvama ekshumiranim iz masovne grobnice na farmi “Lovas”, iz koje su 2001. iskopani posmrtni ostatci 24 osobe koje su 1991. godine odvedene iz Borovo commerca i strijeljane na farmi.

Vijence su položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva.  Ispred Vlade Republike Hrvatske vijenac položio izaslanik predsjednika Vlade, ujedno potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ispred Hrvatskog sabora vijenac je položio izaslanik predsjednika Sabora, zastupnik u Saboru i gradonačelnik Otoka Josip Šarić, zatim predstavnici Grada Vukovara, Udruge Žene u crnom iz Beograda, Udruge Vukovarske majke i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Nakon toga zamjenik Orešković odao je počast paljenjem svijeća kod spomen obilježja osobama nestalima u Domovinskom ratu u Sportskoj ulici u Borovom naselju, a prema podacima još 383 Vukovarca vode se na popisu zatočenih i nestalih.