Ove godine u znak sjećanje na teške dane i borbe koje su se vodile tijekom Domovinskog rata 1991.godine, u općini Nuštar održavaju se Dani obrane i dani općine Nuštar. Sukladno epidemiološkim mjerama zbog pandemije uzrokovane koronavirusom, obilježavanje će se održati na skromniji način nego što je to bilo prethodnih godina.

Obljetnica stradanja obilježena u Marincima i Ceriću, koji su početkom listopada 1991. okupirani, nakon čega je uslijedio progon mještana i teški zločini nad onima koji su ostali.

Teške borbe početkom listopada 1991.godine pred nadmoćnim neprijateljem proživljavali su Marinčani  i Cerićanci  te su se prisjetiti 2. listopada 1991. godine, kada su i oni morali napustiti svoje selo i kada su počele duge godine progonstva.

Svete mise zadušnice u crkvi Male Gospe u Marincima i sv. Katarine u Ceriću služene su u spomen na sve poginule, umrle i nestale branitelje i civilne žrtve tih naselja, a potom su položeni vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježjima, kao i kod spomenika na ulazu u Cerić, pokraj Kuće HOS-a.

Vijenac je položio i svijeću zapalio zamjenik župana Josip Dabro zajedno sa savjetnikom župana za branitelje Marinkom Beljom.