Obilježavanje smrti vukovarskog branitelja i pukovnika Hrvatske vojske Marka Babića započelo je  odavanjem počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Vijence je položila obitelj pokojnog Marka Babića, Predsjednik Republike Hrvatske, izaslanstvo Hrvatskog Sabora, izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske, izaslanstvo Grada Vukovara te druga izaslanstva.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio zamjenik župana Franjo Orešković.

Uslijedila je molitva koju je predvodio fra Ivan Crnković, kapelan župe sv. Josipa Radnika. Sveta misa služena je u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju, nakon čega je uslijedio prigodni program povodom sjećanja na pukovnika Marka Babića, na Trpinjskoj cesti.

Marko Babić bio je zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade te jedan od najbližih suboraca i zamjenik legendarnog zapovjednika, general-bojnika Blage Zadre.

Tijekom srbijanske agresije na Vukovar 1991. na Trpinjskoj cesti Marko Babić je uništio 14 tenkova u jednome danu, a organizirao je i iznimno uspješnu protuoklopnu borbu u zoni odgovornosti 3. bojne, posebno protuoklopne vodove “Žuti mravi” i “Pustinjski štakori”. Nakon pogibije Blage Zadre, preuzeo je zapovijedanje 3. bojnom.

Ostao je aktivan i poslije završetka Domovinskog rata, a do smrti radio je na tome da se dozna istina o Domovinskom ratu, te je bio jedan od inicijatora snimanja dokumentarnog serijala „Heroji Vukovara“.

Marko Babić umro je od posljedica moždanog udara, 6. srpnja 2007. godine.