Mještani Starih i Novih Jankovaca obilježili su 29. obljetnicu  progonstva te se prisjetili poginulih branitelja i ubijenih i nestalih civila u Domovinskom ratu, od 1991. do 1995. godine.

Tim povodom brojna izaslanstva su položila vijence kod spomenika u Starim Jankovcima, potom i kod spomenika u Novim Jankovcima. Ispred Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio i svijeću zapalio župan Božo Galić.

Potom je služena i sveta misa u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije.

Načelnik općine Dragan Sudarević tom prilikom je rekao : – “Na ovaj dan 1991. godine okupirani su Stari i Novi Jankovci, te se danas na ovaj način prisjećamo mještana, njih 50 , što hrvatskih branitelja što civila, koji su dali obol u obrani Republike Hrvatske. Moramo se prisjetiti i hrabrosti svih hrvatskih branitelja koji su izdržali dva tjedna intenzivnih artiljerijskih i pješadijskih napada agresora, braneći Stare i Nove Jankovce”.

Napomenuo je kako u ovoj općini i danas tragaju za dvoje nestalih mještana, naime jedna se osoba još uvijek vodi nestalom u Starim Jankovcima, a jedna u Slakovcima.

Prijetili su se mještani kako  su se okupili i formirali punktove odmah nakon 2. svibnja, odnosno nakon pogibije hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu, a prve žrtve pale su 20. kolovoza 1991. godine, dok su mjesta pala nakon više od mjesec dana borbe, 29. rujna. Na taj dan mještani su silom morali napustiti domove, te se danas sjećaju tih vremena i svojih najmilijih, koji su dali svoje živote za hrvatsku domovinu.