U Komletincima je obilježena 29. obljetnica pogibije branitelja i civila 1991. godine, kada je živote izgubilo 44 branitelja, pripadnika 105. bjelovarske brigade, 109. vinkovačke brigade, 11. domobranske pukovnije, te 3. i 5. gardijske brigade Hrvatske vojske kao i pripadnika MUP-a i HOS-a te civila. U tom naselju, nakon pada Vukovara, usporen je daljnji napad neprijatelja koji je na kraju i slomljen 4. prosinca 1991. godine. 

Polaganjem vijenaca podno spomen obilježja u središtu Komletinaca i paljenjem svijeća te komemoracijom odana im je dužna počast za najveću žrtvu koju su dali od sebe – svoje živote. 

Zajednički vijenac je položili su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, predsjednik Gradskog vijeća Grada Otoka Miljenko Drljepan, zatim izaslanik predsjednika Vlade RH, župan Božo Galić te izaslanici Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskih obrambenih snaga. 

Potom su zajednički vijenac položili i svijeću zapalili članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja Komletinaca kao i udruga Bjelovarsko-bilogorske županije, zatim zajednički vijenac Bjelovarsko-bilogorske i Vukovarsko-srijemske županije koji su položili zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan i savjetnik župana Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Borković, te predstavnici gradova Bjelovara, Čazme i Otoka, zajedničko izaslanstvo brigada koje su bile uključene u obranu Komletinaca. 

Nakon polaganja vijenaca služena je misa zadušnica u Crkvu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Komletincima.