Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno križa braniteljima na vinkovačkom groblju i Svetom misom zadušnicom za poginule u crkvi Sv. Euzebija i Poliona, 109. vinkovačka brigade, prva pričuvna brigada u Hrvatskoj, obilježila je danas 25.godišnjicu ustroja.

Uz brojna izaslanstva, vijenac je u ime Vukovarsko-srijemske županije položio i svijeću zapalio predsjednik Županijske skupštine Antun Toni Žagar.

U sklopu obilježavanja, otvorena je i izložba fotografija oklopno-mehanizirane postrojbe. Na 32 fotografije prikazane su akcije postrojbe koja je bila sastavljena od dvije tenkovske i jedne mehanizirane satnije.

Kroz postrojbe 109. vinkovačke, prošlo je više od 9 600 pripadnika od kojih je 202 poginulo, 640 je ranjeno. Ova brigada je branila Vinkovce i okolicu na bojišnici dugoj 70 kilometara duž rijeke Bosut i primala je na sebe prve udare neprijatelja koji je dolazio iz Srbije i raspoređivao se prema Vukovaru, a nakon pada Vukovara, crta bojišnice je bila udaljena kilometar od središta Vinkovaca, ali je uspješno obranjena i nikada nije pomjerena.