Mještani Svinjarevaca obilježili su danas točno 25 godina od dana koji je promijenio njihove živote. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast svim žrtvama Domovinskog rata.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio i svijeću zapalio župan Božo Galić i tom je prigodom istaknuo: – Danas se mnogi mještani prisjećaju toga tužnog dana kada su morali napustiti svoje domove, ali i stradanja svojih sumještana. Vrijeme odmiče a bol ostaje. Danas mladi odlaze trbuhom za kruhom iz ovih krajeva, a na nama je da to zaustavimo, jer na taj način možemo učiniti za boljitak našega kraja koji je najviše stradao u Domovinskom ratu.-

Prisjećajući se toga nedjeljnog jutra mještani su istaknuli kako su morali izaći is sela prema Jankovcima i tada je njih šestero ubijeno a do kraja Domovinskog rata život hrvatsku slobodu je dalo njih 33 mještana, što hrvatskih branitelja, što civilnih žrtava rata.

Istaknuto je kako se nikada neće zaboraviti stradalnici rata ali i branitelji  jer oni su zaslužni za stvaranje hrvatske države i uvijek će se komemorirati ovaj dan.

Nakon polaganja vijenaca i svijeća, sjećanje na ubijene hrvatske branitelje i civilne žrtve uveličano je i svetom misom, kao i s 33 postavljene svijeće uzduž ulice.