Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomen križa u središtu Sotina te svetom misom, u tom je vukovarskom prigradskom naselju danas obilježena 25. obljetnica stradanja mještana Sotina u srpskoj agresiji.

U spomen na 68 Sotinjana smrtno stradalih tijekom srpske agresije i okupacije Sotina, danas je obilježena 25.obljetnica stradanja mještana Sotina. Vijence podno Spomen križa  u središtu Sotina položili su i svijeće upalili: izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na čelu s županom Božom Galićem, Grada Vukovara na čelu s zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom i predsjednikom gradskog vijeća Igorom Gavrićem, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Vukovarske majke kao i druga izaslanstva.

Molitvu za poginule i nestale predvodio je velečasni Zlatko Rajčevac, župnik crkve sv. Blažene Djevice Marije Pomoćnice Kršćana u Sotinu.

Prema podatcima stradalničkih udruga tijekom srpske agresije i okupacije u Sotinu je stradao svaki deseti Hrvat, a na popisu zatočenih i nestalih iz Domovinskog rata još se nalazi 18 Sotinjana.