Polaganjem vijenaca i molitvom u bogdanovačkoj crkvi obilježena je 25. obljetnica sloma herojske obrane Bogdanovaca. Za poginule branitelje i civile, vijence su položili i svijeće upalila brojna izaslanstva a među njima i zamjenik župana Željko Cirba te predstojnik Ureda župana Marinko Beljo, kao i predstavnici braniteljskih, stradalničkih i civilnih udruga.

Bogdanovce je branilo oko 200 pripadnika Zbora narodne garde i Hrvatskih obrambenih snaga kao i 176 Bogdanovčana koji su ostali u selu. Njihova imena nalaze se u knjizi „Bogdanovci vrata Vukovara.“

U sklopu obilježavanja ove obljetnice otvoren je Spomen dom Bogdanovci, koji je Sportski moto klub “Golubica” Vukovar osmislio i realizirao ovaj projekt zajedno sa članovima Općinskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Bogdanovci.

Ove godine po prvi puta obilježen je i Dan Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu. Naime, Hrvatsku je 1991. godine branilo 2579 dragovoljca Albanaca, 86 je poginulih, 37 ih se vodi nestalima, a samo u Bogdanovcima 9 osoba Albanske nacionalnosti izgubilo je život.