Polaganjem vijenaca te komemoracijom u spomen-parku na Trgu Emerika Gašića u Komletincima, danas je obilježena 25. godišnjica pogibije branitelja toga mjesta – pripadnika 105. bjelovarske brigade, 109. vinkovačke brigade, 11. domobranske pukovnije, 3. i 5. gardijske brigade te pripadnika MUP-a i HOS-a.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio i svijeću zapalio predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar, zajedno s predstojnikom Ureda župana Marinkom Beljom.

Molitvu je predvodio vojni kapelan fra Mate Vincetić.

U obrani Komletinaca u jesen 1991. poginula su 44 branitelja i civila, a na području grada Otoka poginula su 74 branitelja.

Iznimno važnu ulogu imala je 105. bjelovarska brigada koja je, uz 109. vinkovačku brigadu i druge postrojbe, znatno pridonijela ustroju obrane i odbijanju napada agresora.

“Nedostajalo nam je ljudi jer je ova bojišnica bila duga više od 38 kilometara. Ovdje je bila dominantna 1. bojna 105. bigade uz koju je bio i dio 2. bojne 109. vinkovačke brigade dio HOS-vaca i nešto domaćeg stanovništva”, podsjetio je ratni zapovjednik obrane Koletinaca i 1. bojne 105. bjelovarske brigade Drago Ivšić.

U komletinačkoj crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije za sve poginule u agresiji na Komletince služena je misa zadušnica.