Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, svetom misom u ivankovačkoj crkvi te 17. Memorijalnim turnirom, Ivankovčani su obilježili Dan udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata za svoju općinu. Potom je održana sveta misa zadušnica za sve poginule u Domovinskom ratu, u crkvi sv. Ivana Krstitelja.

Obilježavanje je održano pod pokroviteljstvom župana Bože Galića, a u njegovo ime ovom obilježavanju nazočio je predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar, i zamjenik direktorice Agencije za razvoj VSŽ – Hrast Ilija Cota.

Sve nazočne pozdravio je predsjednik Žagar prisjećajući se stradalih u Domovinskom ratu a prilikom otvorenja Memorijalnog turnira poželio je puno uspjeha ekipama koje su sudjelovale na turniru.

Predsjednik UDVDR-a Ivankovo, brigadir Marko Miličević poručio je kako su ovo dani su tuge i boli, zbog sjećanja na 26 mještana Općine Ivankovo, koji su ugradili svoje živote u temelj Domovine. Njihova žrtva nije bila uzaludna, zbog njih, ali i naše djece i budućnosti, šaljemo pozitivne poruke.

Ministar branitelja, general Tomo Medved je naglasio potrebu za zajedništvom te je podsjetio kako je u svom kratkom mandatu ministra branitelja pokrenuo 11 projektnih skupina, i uskoro ćemo, kaže, imati odgovor na koji način se država mora odnositi prema hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata.

Inače, Udruga hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Ivankovo jedna je od aktivnijih Udruga na području županije. Među prvim su općinama koja je proglasila Dan branitelja, organiziraju sportske igre mladih, a već osmu godinu šalju djecu u Vukovar, kako bi se što bolje upoznala sa činjenicama o stvaranju hrvatske države.

17. Memorijalni turnir „Ivankovo 2016“, je u spomen na sve branitelje koji su svoje živote dali na oltar Domovine. Sudjelovalo je 26 ekipa koji su simbolično nosili imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.