Povodom obilježavanja Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihaela koji se obilježava 29. rujna, Policijska uprava Vukovarsko-srijemska organizirala je danas prigodan program u Vukovaru.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. U ime Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio i svijeću zapalio župan Božo Galić. Nakon polaganje vijenaca održana je i Sveta misa u Crkvi sv. Roka u Vukovaru za sve poginule i nestale policijske službenike Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

U središtu grada Interventna jedinica policije izvela je pokaznu vježbu koja se sastojala od pucnjave i policijske potjere središtem grada, i na koncu-uhićenjem osumnjičenika-okupljenim građanima. Policijski službenici pokazali su i kako barataju oružjem, ali i svladavaju protivnike, te su na štandovima izložili opremu i tehniku koju koristi interventna policija u radu.

Obanšatelj dužnosti načelnika PU Vukovarsko-srijemske Miro Bradić rekao je kako na ovaj način žele pokazati građanima dio posla koji policija svakodnevno obavlja, kako bi znali da je policija uvijek tu i da im je spremna u svakom trenutku pomoći.