Općina Lovas obilježila je dan općine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te svečanom sjednicom Općinskog vijeća, i tada je bila prilika da se rezimira sve postignuto u posljednjih godinu dana.

Svima nazočnima obratila se načelnica Općine Tanja Cirba, te je istaknula:  – Moram reći, evo neskromno, da sam zadovoljna, s obzirom na to da smo neke velike projekte poput deponije Šljivici, koje smo godinama pripremali, i započeli. Neki trebaju početi i ovih dana poput rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Opatovac.-

Uloženo je između ostalog i oko 250.000 kuna u opremu lokalnog komunalnog pogona, s radom je krenuo dječji vrtić s dvije igraonice, koje bi u sljedećim godinama po riječima načelnice mogle biti itekako ispunjene – ove godine po prvi put ima 17 beba, što je gotovo duplo više nego proteklih godina.

Polaganjem vijenaca odana je i počast mještanima poginulima u Domovinskom ratu, a na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena su posebna priznanja općine obitelji Gožović, Udruzi žena, poduzeću Triko, zamjeniku vukovarsko srijemskog župana Željku Cirbi, koji je uspješno vodio Općinu Lovas u 4 mandata te županu Boži Galiću.