U povodu Dana općine Lovas obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, koje su položili župan Božo Galić, u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, a ispred Vukovarsko-srijemske županije zamjenik župana Josip Dabro i savjetnik župana za branitelje Marinko Beljo.

Potom je održana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su predstavljeni realizirani projekti kao i oni se planiraju i sljedećem razdoblju, na kojem se svima nazočnima obratio izaslanik predsjednika Vlade RH i župan Galić, kao i državni tajnik Nikola Mažar, izaslanik ministra branitelja Stevo Culej, te su dodijeljene nagrade svim učenicima osnovne i srednjih škola, koji su prošlu godinu završili s odličnim uspjehom.

Nakon toga, a u sklopu projekta prekogranične suradnje FED CCNET, koji provodi Općina Lovas s partnerima iz Općine Bač i Grada Iloka, u Lovasu je otvoren Centar kompetencija, kojeg je otvorio župan Galić, a vrijednost projekta je 721.658,41 euro.

Centar kompetencija bavit će se funkcionalnom hranom, partneri u Iloku turizmom, a u općini Bač organskom proizvodnjom. Centar će služiti za provođenje projektnih aktivnosti, a prostorom se mogu koristi poduzetnici.

U Centru će se održavati obuke, a slijede programi mentorstva u kojima će sudjelovati deset osoba i deset tvrtki a  pristupiti će se osnivanju prekogranične mreže kako bi se u ovom području povezali i razmjenjivali svoja znanja i iskustva.

Župan Galić pohvalio osnivanje Centra te je rekao kako će se u Centru razvijati projekti na dobrobit županije, a načelnica Općine Lovas Tanja Cirba, navela je kako su ovakvi projekti u gospodarstvu i poljoprivredi iznimno važni s nekoliko aspekata. Centar kompetencija opremljen je vrhunskom informatičkom opremom, te uskoro počinju edukacije za male poduzetnike. To je jedan od strateških projekata Općine Lovas kako bi aktivirali i zadržali mlade obitelji na tom području.