Općina Bošnjaci danas je obilježila svoj dan, a na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Bošnjaci, nazočili su predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar i zamjenik  župana Zdravko Kelić.

Pozdravljajući nazočne predsjednik Općinskog vijeća Pero Knežević je podsjetio na Krvave Bošnjačke izbore koji su se dogodili 22. Svibnja 1897. godine.

Nazočne je pozdravio i načelnik Općine Andrija Juzbašić te prezentirao projekte koji su realizirani u proteklom razdoblju. Asfaltirana je i uređena ulica Antuna Gustava Matoša a vrijednost te investicije iznosila je 800 000 kuna,  uređena je i desna strana nogostupa u Gajevoj ulici u vrijednosti 633 000 kuna, završeno je uređenje ceste i parkirališta i obilazna cesta na groblju sv. Marka. Ova investicija teška je 900 000 kuna.

Načelnik Juzbašić je naglasio kako se uz izgradnju infrastrukturnih objekata, paralelno se radilo i na izradi projekata,  što uključuje ishođenja građevinskih dozvola primjerice kuće za ruralni razvoj koja će biti  uključena u razvojnu mjeru 7.4, dakle biti će kandidirana i u fondove EU i Ministarstva turizma, a troškovnik iznosi preko 7 milijuna kuna. Projekt županijske ceste već je u izradi, gdje je predviđen i jedan dio biciklističkih staza. Ove godine već je kandidirano u Ministarstvo regionalnog razvoja nogostup u Savskoj ulici,  kandidirana je cesta u ulici Josipa Babogredca i  parkiralište kod Osnovne škole.

Pored toga načelnik Juzbašić je naglasio kako se posebna pažnja poklanja najmlađima, novorođenim bebama, sufinancira se prijevoz učenika te igraonica, dječji vrtić u Županji, malu školu, a pomaže se i kroz stipendije studentima.

Juzbašić je posebno naglasio realizaciju projekta dogradnje sustava odvodnje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Gradište i aglomeracije Bošnjaci. Razdoblje provedbe projekata je od svibnja prošle godine do prosinca 2016, a cilj je Izrada studijske i projektne dokumentacije u svrhu zaštite vodnih resursa Hrvatske kroz poboljšanje sustava vodoopskrbe te upravljanja otpadnim vodama aglomeracije Gradište i aglomeracije Bošnjaci.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena su priznanja zaslužnim mještanima.

Inače, uz brojne sportske sadržaje,  predstavljena je i monografija KUD-a “Branimir” Bošnjaci, a upriličen je i gospodarski sajam “Čuvajmo tradiciju”.