U povodu obilježavanja Dana grada Županje i svetkovine Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, koji se obilježava 29.kolovoza, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u Kino dvorani „Mladost“. Prije sjednice održano je polaganje vijenaca kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Županje i županjske Posavine.

Gostima i uzvanicima dobrodošlicu su zaželjeli predsjednica Gradskog vijeća Irena Kuprešak i gradonačelnik Damir Juzbašić, koji je podsjetio kako je Županja grad bogate povijesti i kulture, kolijevka igranja nogometa i tenisa u Republici Hrvatskoj, grad prepoznatljiv po raznolikoj gastronomiji, kulturnoj baštini, glazbenim djelatnicima,  grad vrijednih i ponosnih ljudi. Rezimirajući sve što je učinjeno, gradonačelnik je spomenuo negativni trend smanjivanja stanovnika, te naglasio programe kako spriječiti odljev stanovnika i zadržati ih u ovom gradu. Fokus je stavljen na razvoj gospodarstva i stvaranju radnih mjesta. Najavio je investicijski ciklus za izgradnju potrebne infrastrukture zbog proširenja poduzetničke zone „Sječine“, kao i brojne projekte na komunalnoj infrastrukturi, čime će se znatno omogućiti kvalitetniji život stanovnika u ovom gradu.

Županjcima i njihovim gostima na svečanoj sjednici povodom Dana grada čestitali su izaslanik župana Vukovarsko-srijemske županije i v.d. pročelnika Ureda župana Marko Dikonić, izaslanik predsjednika Vlade i Sabora, saborski zastupnik Nikola Mažar te savjetnica predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić. Prigodnim se riječima obratio i gradonačelnik Ljubuškog, Vedran Markotić.

Uručena su tri Srebrna grba i 11 Zahvalnica Grada Županje zasluženim pojedincima ili grupi građana, koji su dali svoj doprinos u razvoju grada u kojem žive.

Dva Srebrna grba dodijeljena su posmrtno, Mirku Bačiću – Dizni te Franji Maršiću, a treći Srebrni grb primila je Snježana Puljić.

Dobitnici zahvalnica Grada Županje su: Mijo Filipović posmrtno, Marija Kobašević, Anica Kovačević, Josipa Zdenka Romić, Ivan Živković, Rade Pavlović, Domobranska bojna Županja, NK Županja 77, Mješoviti pjevački zbor KUU-a Kristal-Sladorana, Margareta Tomoković i Božana Čajkušić.