Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije povodom Međunarodnog dana mentalnog zdravlja organiziralo je sportsko-edukacijsko rekreacijski dan za učenike petih razreda osnovnih škola iz Bošnjaka, Soljana, Babine Grede, Cerne, Gunje, Štitara, Račinovaca, Posavskih Podgajaca, Vrbanje i Gradišta. Susret djece kao i cjelokupni program održan je pod pokroviteljstvo Vukovarsko-srijemske županije i sloganom „Ostani svoj- to je uspjeh tvoj“ što je jedan od nagrađenih slogana na prošlogodišnjem nagradnom natječaju.

Cilj susreta bio je promicanje pozitivnog razvoja mladih, razvijanje pozitivne slike o sebi, poticanje mladih na prihvaćanje pozitivnih stavova prema sebi, drugima i svome zdravlju, prevencija rizičnih ponašanja, razvijanje savjesti o vlastitoj ulozi zdravlja i usvajanje zdravih životnih ciljeva, afirmacija sporta.

Aktivnost je održana na salašu Tena u Vinkovcima, gdje je upriličen prigodan program koji se sastojao od predavanja na temu zaštite mentalnog zdravlja, prezentacije sportskih klubova kao i kviza znanja. Svi sudionici dobili su poklone, a sudionici kviza znanja i poklon bonove.

Okupljene je pozdravio zamjenik župana ujedno i predsjednik Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti  Franjo OreškovićMario Adamović, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb kao i Jadranka Mustapić Karlić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti. Svi su u svojoj pozdravnoj riječi zahvalili djeci na njihovom dolasku i zaželjeli im sreću u njihovom razvoju, ali i naglasili važnost brige o vlastitom zdravlju, važnost odabira zdravih stavova i navika, te im poželjeli da dan provedu što ljepše kako bi ih podsjećao kolika je važnost očuvanja mentalnog zdravlja.