U sklopu svečanog uručivanja dva nova vozila hitne medicinske službe Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, u Vukovaru je župan Božo Galić zajedno sa ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim.mr. Maje Grba-Bujević i ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije obišao gradilište nove zgrade u kojoj će biti smještena ispostava Zavod u Vukovaru.

Projekt izgradnje nove zgrade Zavoda u ispostavi Vukovar financiran je županijskim decentraliziranim sredstvima. Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 1.700.000 kuna za prvu fazu izgradnje, koja će biti dovršena u 2020. godini, a grad Vukovar darovao je zemljište površine 2270 kvadratnih metara u Županijskoj ulici br. 27 u Vukovaru. „Nama je cilj bio da smo što bliže vukovarskoj bolnici i da nam odgovara lokacija zbog prometnica. Upravo zbog toga ova lokacija je idealna. Unutrašnjost nove zgrade imati će prostor za reanimaciju, ambulantu, prostore za liječnike i sestre, prostor za odmor, sanitarne čvorove za pacijente i odvojeno za djelatnike, također će sadržavati i garderobe sa tuševima za djelatnike, imati će dvije garderobe i prostor za edukaciju.“ – rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić.

Vanjski izgled zgrade definiran je uvjetima očuvanja originalnih pročelja zgrada koje su ranije postojale na istom mjestu, dok će unutrašnjost biti moderna i prilagođena suvremenoj medicini. Ovaj projekt osigurati će kvalitetnu zdravstvenu zaštitu životno ugroženih građana grada Vukovara i šire okolice. Župan Božo Galić tom je prilikom istaknuo: „Radimo na infrastrukturi, educiramo ljude i održavamo kvalitetu pružanja usluga u spašavanju života. Za dobar rad Zavod za hitnu medicinu VSŽ ima podršku i ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. I daljem ćemo nastaviti raditi na jačanju zdravstvenog sustava domova zdravlja, bolnica, a posebno hitne koja mora biti najbrža u spašavanju ljudi.“