U srcu Slavonije, točnije mjestu Rokovci, otvorene su dvije luksuzne kuće za odmor – Avangard Home I i II koje svojim gostima nude luksuz, udobnost, mir i privatnost, a kako bi doživljaj bio potpun, u subotu će svoja vrata otvoriti i restoran istog imena, mjesto u kojem se spajaju strast prema vrhunskoj kuhinji i ‘obiteljska’ atmosfera, ono po čemu su Slavonci posebno poznati i čime se ponose.

Moderne kuće odišu elegancijom i sofisticiranošću, a ujedno su i idealno mjesto za pojedince koji su se željni odmoriti od svakodnevnih obveza i mir pronaći u mirnoj sredini. „Na pitanje otkud mi ideja za izgradnjom luksuznih kuća i otvaranjem restorana u maloj sredini u Slavoniji uvijek odgovaram: zašto ne? Na našem području nedostaje cjenovno pristupačnih objekata koji parovima pružaju mir i privatnost, a ujedno imaju i zatvoreni wellness u kojem se mogu opustiti od užurbanog tempa života“, samu ideju o izgradnji obrazložio je Goran Ivanović koji svoj turistički put planira nastaviti izgradnjom bungalova iste namjene. Obje kuće imaju vanjske bazene s grijanom vodom dok kuća Avangard Home II u prizemlju ima i wellness prostor s jacuzzijem, infracrvenom saunom te grijanom klupom. Objekti se iznajmljuju kao cjelina, a kategorizirani su za četiri, odnosno 8+2 osobe.

Kako bi kulinarski doživljaj bio potpun, u neposrednoj blizini u petak se otvara i restoran čija je misija stvoriti nezaboravno iskustvo za svakog gosta, bilo da je ljubitelj klasičnih jela ili avanturistički duh željan novih okusa. Restoran je kapaciteta 148 sjedećih mjesta, a prostor je osmišljen zonski što mu dopušta proslavu više različitih događaja u isto vrijeme.

Investicija vrijedna više od 1,5 milijuna eura, financirana isključivo iz vlastitih sredstava, ruši predrasude o turizmu u manjih sredinama što potvrđuje iznimno uspješan početak i rezerviranost objekata. „Stvarno smo zadovoljni rezervacijama i gostima koji nam se javljaju. Naravno da smo na početku nailazili na kritike i pesimistične komentare, ali to nas nije obeshrabrilo. Ljudi su željni mirnih lokacija i odmora u ne tako poznatim sredinama, da im se pruži potpuno iskustvo turistički i gastronomski, a da im opet s druge strane bude novčano prihvatljivo. Evo, na primjer, imali smo goste iz Zagreba koji su nakon utakmice Hrvatska – Turska odlučili ostati još dva dana kod nas i oduševili su se svime što smo im ponudili“, rekao je Goran dodavši kako su nedavno i organizirali prijem gostiju za mladenku iz Zaprešića i mladoženju iz Rokovaca.

Za domaću atmosferu zaduženo je 15 zaposlenih s područja općine i mjesta u neposrednoj blizini, a kontinuiranim usavršavanjem usluga i prilagođavanjem trendovima u turizmu planiraju postati i ostati sinonim za izvrsnost i kvalitetu u najmu kuća za odmor u ruralnom dijelu Hrvatske.

Lijep je ovo nastavak turističke priče u općini Andrijaševci koja svojim posjetiteljima, osim bogate povijesti Rokovačkih zidina i predivne prirode, nudi i avanturistički dio vezan uz Adrenalinski park Bosut, razgledanje krajolika i kuća za odmor uz rijeku Bosut na turističkoj brodici dr. Franjo Tuđman, vožnju izgrađenim i osvjetljenim biciklističkim stazama, kušanje domaćih, autohtonih proizvoda proizvedenih na OPG-ovima te brojne sportske sadržaje.