U sklopu projekta „JAČANJE STEM VJEŠTINA KROZ EKOLOGIJU U OSNOVNOJ ŠKOLI ZRINSKIH NUŠTAR – EKO-RURAL4STEM“, Osnovna škola „Zrinskih“ Nuštar ugostila je norvešku partnersku ustanovu Odjel za elektroničke sustave Norveškog sveučilišta za znanost i tehnologiju.

Kroz zanimljive radionice programiranja i energije, koje je vodila profesorica Bojana Gajić, odgojno – obrazovni djelatnici stekli su vrijedna znanja koja će prenijeti na svoje učenike. Upoznali su se s osnovnim načelima algoritamskog razmišljanja i blok programiranja te metodama iskustvenoga učenja u području energije kroz uporabu raznih didaktičkih materijala.

No, nije sve ostalo na teoriji. Djelatnici nuštarske škole programirali su i upravljali robotima pčelicama i mini Lego robotima, izrađivali mini robotska vozila, vozila i rakete s balonskim pogonom, programirali semafore i izrađivali vlastite naprave za crtanje te leteće tanjure.

„Veselimo se nastavku aktivnosti s našim učenicima koji će uz pomoć nove didaktičke opreme i materijala imati priliku steći nove STEM vještine iz robotike i energije“, poručuju iz Osnovne škole „Zrinskih“. 

Ukupna vrijednost projekta je 5.560.926,64 kuna, a cilj je unaprijediti STEM vještine 35 učitelja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika kako bi STEM pristup učenja primjenjivali u redovnoj nastavi te izradi i provedbi programa izvannastavnih aktivnosti.