Najveći kršćanski blagdan poziva na praštanje, vjeru, nadu u bolje sutra, obiteljsko zajedništvo, kao i pružanje pažnje bližnjima, posebno najmlađima, starima i nemoćnima te ljudima u potrebi. Vukovarsko – srijemska županija i ove je godine darivala one kojima je pomoć najpotrebitija, poklonivši im prigodne pakete kako bi blagdan Uskrsa dočekali što radosniji i u miru.

Na adrese vinkovačke Pučke kuhinje, Caritasa Vukovarskog dekanata, socijalnih samoposluga – Udruga „Mladi protiv gladi“ Vinkovci i Humanitarna udruga „Duga“ Vukovar te Udruge „Sv. Bono“ Vukovar stigli su paketi s najnužnijim potrepštinama dok su prigodnim poklonima darovani članovi Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje, vukovarske Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“,  Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“, Udruge osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji „TRN“ – Tvoje ruke i noge Vinkovci,  Društva osoba s invaliditetom „Zvjezdice“ u Gunji, Udruge hrvatskih brojnih obitelji 8+ Vinkovci te djeca s posebnim potrebama koja pohađaju nastavu u posebnom odjelu Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima, kao i učenici Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar. Osim toga, zahvaljujući suradnji vinkovačkog, vukovarskog i županjskog zavoda za socijalnu skrb, poklon paketi uručeni su i mališanima smještenima u udomiteljskim obiteljima na području županije.

Pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović, sa zamjenicom Andrijanom Dujmić, posjetio je Centar za rehabilitaciju „Mala Terezija“, Dječji dom „Sveta Ana“ i Udrugu osoba s invaliditetom „Zrno“ iz Vinkovaca, kao i Udrugu za pomoć i podršku roditeljima djece s poteškoćama u razvoju i njihovim obiteljima „Tko se boji sutra još“ iz Vukovara te njihovim korisnicima podijelili pakete.

„U ovo uskršnje vrijeme želimo donijeti barem tračak svjetlosti i radosti onima kojima je to najpotrebnije i najmlađima. Djeca su radost svih nas. Veselje na njihovim licima neprocjenjiv je dar. Svjesni smo kako se brojne obitelji nalaze u teškoj situaciji, pa im Županija pomaže na razne načine. Želimo da znaju da nisu sami, a svima njima želim sretan i blagoslovljen Uskrs!“, istaknuo je Adamović.