U sportskoj dvorani „Danijel Rehak“, u organizaciji Boksačkog kluba Borovo, u Vukovaru su održani Dani boksa, odnosno Slavonija kup 2023. Nakon 15 mečeva u svim dobnim skupinama na 1. Slavonija kupu, za najboljeg boksača proglašen je junior domaćeg kluba Kristijan Prodanović koji je nagrađen velikim pobjedničkim peharom. Pehar za najboljeg tehničara osvojio je Leonardo Sabolec iz Koprivnice dok su titulu najborbenijeg para zaslužili kadetski reprezentativci Lukas Fulanović i Leon Peić.

Slavonija kup pokrenut je s ciljem stjecanja neophodnog iskustva mladim boksačima u mečevima sa suparnicima približno iste snage, a organizatori navode kako će natjecanje postati tradicionalno, što je želja svih klubova koji su se odazvali pozivu i složili da se Slavonija kup svake godine održava u Vukovaru.

Na prvom Slavonija kupu sudjelovalo je 30 mladih boksača iz osam klubova: Nove Gradiške, Radničkog Slavonski Brod, Posavina kuna Slavonski Brod, Mladost Osijek, David Koprivnica, Stršljen Samobor, Knin i domaćina BK Borovo.

Posebne plakete zahvalnice Hrvatskog boksačkog saveza za nesebičnu i punu potporu organizaciji Slavonija kupa i 3. kola Prve Hrvatske boksačke lige u Vukovaru primili su predstavnici: Vukovarsko-srijemske županije,Saveza sportova Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Zajednice sportskih udruga Grad Vukovara, Sportskih objekata Grada Vukovara i Boksačkog kluba Borovo. 

ISPIS