U posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji došao je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić koji je posjetio Dane poslova u vinkovačkom Poduzetničkom inkubatoru, nakon čega je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci dodijelio 39 ugovora vrijednih više od 43 milijuna eura za provedbu projekata u sklopu Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije” na području pet slavonskih županija.

“Želimo osigurati pomoć u kući na duže razdoblje za sve naše starije sugrađane koji tu vrstu usluge trebaju, a u kontekstu tržišta rada itekako je važno da imate sigurnost zaposlenja na tri godine, a ne kao do sada na nekoliko mjeseci pa čekate novi poziv”

rekao je ministar Piletić najavivši kako će projekt trajati tri godine, a po prvi puta će se i muškarci imati priliku prijaviti.

Na području naše županije već su dodijeljeni ugovori vrijedni više od 24 milijuna eura, a uskoro očekujemo i dodatna sredstva.

„Svi koji su se prijavili i prošli administrativnu provjeru doći će na red za projekt Zaželi. Ne moram reći koliko to znači za našu županiju. U proteklom su razdoblju potpisani ugovori vrijedni 24 milijuna eura, a predviđeno je još dodatnih sredstava. No, najvažnije je da je mjera naišla na odličan odaziv kako kod pružatelja usluga, tako i kod korisnika. Na ovaj način brinemo o teško zapošljivima te o starim i nemoćnim osobama kojima je pomoć najpotrebnija, a nisu smješteni u institucije“

istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić još se jednom zahvalivši ministru Piletiću na ogromnom trudu i radu te dodatnim sredstvima koja će biti utrošena za brigu o našim stanovnicima.

U sklopu svog posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, ministar Piletić posjetio je Dječji dom Sveta Ana te Dom za starije i nemoćne osobe Ilok. Vlada RH i resorno ministarstvo s 300 tisuća eura sudjelovali su u kupovini Doma koji je bio u vlasništvu Hrvatskog crvenog križa.