Europski tjedan regija i gradova, najveće godišnje okupljanje i predstavljanje europskih regija i gradova, i ove se godine, već tradicionalno, održava u Bruxellesu. Prilika je to i za predstavljanje Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema, a na prijemu koji je ove godine bio najposjećeniji u posljednjih nekoliko godina predstavnici pet slavonskih županija ugostili su brojne uzvanike iz Bruxellesa, ali i Hrvatske.

Predstavnike su, svatko u ime svoje županije, predvodili: brodsko-posavski župan Danijel Marušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednica Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Franjo Orešković i ravnateljica razvojne agencije PANORA Senka Horvat.

„Prije svega, zaista bi se od srca, u ime Vukovarsko-srijemske županije i župana Damira Dekanića, zahvalio našim domaćinima na prekrasnom prijemu. Održali smo neformalni sastanak na kojem smo se u kratkim crtama upoznali s različitim temama, a najveći naglasak je bio na kohezijskoj politici. Isto tako, objasnili su nam što točno rade ovdje i što predstavljaju te nam tako pružili uvid u širu sliku svega što rade“, rekao je ovom prilikom zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković.

Uz to, govorilo se i o ostvarenju ključnih projekata koji su realizirani tijekom posljednjih deset godina na našem području te daljnjem regionalnom razvoju s perspektivom Europske unije.