Večeras je u galerijskom prostoru Meraje u Vinkovcima, u organizaciji Kulturnog centra Gatalinka, održana Etno revija frizura i kreacija. Riječ je o reviji prezentacijskog i natjecateljskog karaktera gdje su osim kreacija predstavljene i frizure inspirirane tradicijom.

Među frizerima prvo mjesto pripalo je Martini Vincer iz Osijeka, druga je bila Tanja Barak iz Rijeke, a na trećem mjestu završila je Sara Barak, također iz Rijeke.

Ove godine pet kreatora predstavilo je sedam kolekcija. Kreatorica koja je predstavila svoje dvije kolekcije Marija Milković Pancer iz Zagreba proglašena je najboljom, drugo mjesto pripalo je Tajani Jurišić iz Slavonskog Broda, dok je treća Vinkovčanka Marijana Marijanović.

Članovi prosudbene komisije zadužene za ocjenjivanje etno kreacija bile su modna kreatorica i dizajnerica Jadranka Hlupić Dujmušić, asistentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Petra Krpan te folkloristica Jelena Draksler iz Osijeka.

Događaju je prisustvovala Mirela Budim iz Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije koja je ovogodišnjim laureatima nagrade i uručila.