U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije 25. i 26. siječnja održani su 4. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u sklopu kojih su održana brojna predavanja i panel rasprave, a okupili su i velik broj izlagača iz cijele Republike Hrvatske koji su s ponosom predstavili svoje proizvode.

„Hrvatska kao najmlađa članica Europske unije prepoznata je po kvaliteti i velikom broju zaštićenih proizvoda, s 46 proizvoda zaštićenih oznakom izvornosti, što je svrstava na sedmo mjesto među članicama EU“

rekao je premijer Andrej Plenković na otvorenju naglasivši kako su hrvatsko selo i poljoprivreda kralježnica sigurnije i suverenije Hrvatske u pogledu samodostatnosti u proizvodnji te opskrbi sigurnom i zdravom hranom.

Na završetku svečanog otvorenja predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica Marija Vučković uručili su korisnicima odluke i ugovore iz mjera Programa ruralnog razvoja, ukupno vrijedne više od 3,5 milijuna eura, a nakon toga su obišli izlagače među kojima su bili i oni iz naše županije.