U središnjoj vinkovačkoj župi sv. Euzebija i Poliona svoju zlatnu misu proslavio je mons. Tadija Pranjić koji je dužnost župnika ove vinkovačke župe obnašao dugi niz godina. Rođen je 24. srpnja 1947. u selu Ledenicu u općini Gradačac, teologiju je upisao u Splitu, a diplomirao je na Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 1973., a deset godina nakon imenovan je župnikom Župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima. „U ovoj sam crkvi prošao puno lijepih i sretnih godina i dana, ali i puno tragedija. Takav je bio život. Teško je zaboraviti nakon toliko godina boravka na jednome mjestu. Sjećanja se često vraćaju, u njima sam često u mislima, obilazim ulice ovoga grada gdje sam duboko utisnuo svoja stopala koja neće izbrisati ni vrijeme ni kiše ni snjegovi“, prisjetio se mons. Tadija, a o njegovoj ostavštini pričao je i sadašnji župnik Florijan Kvetek. „Doživjeli ste tamu i smrt ovoga grada kojeg ste ljubili i ljubite, ali dočekali ste i njegovo ponovno rađanje, njegovo buđenje iz lošeg i tužnog sna. Ponovno ste čuli pjev ptica, ponovno ste čuli smijeh djece umjesto granata, umjesto plača i jauka, ponovno ste nakon ruševina i tenkova dočekali zelenilo naših parkova i ljepote ulica. Nije Bog dopustio da sluga njegov Tadija, iako kao trska stučena, bude prelomljen. Stigao je do pobjede i pravde, odgovorio na teški ispit vjere“, istaknuo je.

U zasluženu mirovinu Tadija Pranjić otišao je prije dvije godine, a Vinkovčani i Vinkovčanke uvijek će pamtiti kako je kao najdugovječniji župnik u Vinkovcima uvijek bio uz svoje vjernike, u dobrim i lošim vremenima.

Svečanom misnom slavlju, u ime Vukovarsko-srijemske županije, prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Magdalena Parat.