Upravni odjel za poljoprivredu i infrastrukturu u suradnji sa Upravnim odjelom za gospodarstvo i regionalni razvoj održao je sastanak na temu „Kratki lanci opskrbe poljoprivrednim proizvodima i hranom“

Naime, osnovna škola „Ivan Meštrović“, Drenovci namjerava započeti s novim načelima i postupanjima u navedenom projektu sa ciljem posluživanja hrane od lokalnih proizvođača posebno vrednujući svježinu, blizinu dostave, što manji trošak pakiranja i sa što manje okolišnih opterećenja u proizvodnji.

Vukovarsko-srijemska županija daje podršku u organizaciji lokalnih proizvođača, povezivanju sa školama kako bi uspješno proizvodili i izravno prodavali svoje proizvode, osiguravši učenicima svježi domaći proizvod bez ikakvih manjkavosti ili neprihvatljivih dodataka.

O nakanama županije najbolje svjedoče sljedeći zaključci sastanka: Osnovna škola „Ivan Meštrović“ Drenovci dostaviti će Upravnom Odjelu za  poljoprivredu i infrastrukturu svoje mjesečne potrebe poljoprivrednih proizvoda i hrane; a Upravni odjel za poljoprivredu i infrastrukturu će od LAG-a Šumanovci i Poljoprivrednoga poduzetničkoga inkubatora Drenovci zatražiti podatke o lokalnim proizvođačima poljoprivrednih proizvoda i hrane koji bi mogli biti dobavljači za uspostavljanje kratkih lanaca opskrbe; te se obvezuje ovim projektom upoznati i druge poželjne aktere, tj. Upravni odjel za obrazovanje, sport, mlade i demografiju.

Tijekom sljedećeg tjedna upriličiti će se sastanak kako bi dogovorili prve nabave za potrebe Osnovne škole „Ivan Meštrović“ Drenovci, kao pilot projekt, koji započinje 1. veljače 2018.

Vjerujući kako lokalni proizvođači mogu zadovoljiti potrebe škola i drugih javnih sustava (vrtići, bolnice, vojarne,…) Županija će predložiti modele potpora za stjecanje statusa legalnoga dobavljača, kao i model koji će objediniti nabavu i olakšati dostavu i tako rasteretiti i dobavljače i kupce, kako „papirologije“ tako i nemogućnosti udovoljavanju prihvatljivim načinima dostave.