Danas je u Vinkovcima u organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije održan radni sastanak sa lovoovlaštenicima s područja Vukovarsko-srijemske županije na temu kandidiranja na natječaje za bespovratna sredstva iz javnih izvora.

Velikom broju nazočnih predstavnika lovoovlaštenika/lovačkih društava se na početku obratio župan Božo Galić koji je naglasio važnost razvijanja lovstva i izrazio spremnost Vukovarsko-srijemske županije da pomogne lovačkim društvima da apliciraju i dobiju što više sredstava iz javnih izvora.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Andrija Matić je pozdravivši nazočne dao kratak opis zakonskih obveza i mogućnosti korištenja sredstava iz javnih izvora.

Viši stručni suradnik za šumarstvo, lovstvo i ruralni razvoj Krunoslav Buhač je zatim upoznao sve nazočne lovoovlaštenike o mogućnostima korištenja sredstava Vukovarsko-srijemske županije, Ministarstva poljoprivrede te iz Mjera Ruralnog razvoja RH 2014-2020. god.

Iznimno zadovoljstvo ovakvim radnim sastankom je ispred svih nazočnih lovoovlašenika izrazio predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Mirko Bošnjak.