Uoči XI. Sjednice savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja će se održati 2. listopada u Našicama, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak sazvala je sastanak na kojem je sa županima pet slavonskih županija, regionalnim koordinatorima i resornim ministrima razgovarala o ključnim temama tj. pripremama za Sjednicu, projektima i novom programskom razdoblju od 2021. do 2027. Na sastanku je sudjelovao i župan Božo Galić.

Prema smjernicama Europske komisije, slavonske županije očekuje nova perspektiva. 

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak rekla je da su na današnjoj pripremnoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem željeli saznati koje su još potrebe i otvorena pitanja na koja moraju odgovoriti na području pet slavonskih županija kako bi mogli dati rješenja 2. listopada u Našicama.

“Prema novim smjernicama Europske komisije za novo programsko razdoblje od 2021. do 2027. imamo otvoreni put da komuniciramo i da pokušamo unaprijediti sustav znanosti i obrazovanja. Tu govorimo i o izgradnji osnovnih i srednjih škola, ali isto tako i jačanju kapaciteta zdravstvenog sustava, znači i izgradnju bolnica – općih županijskih bolnica i ambulanti, ali i novih kliničkih bolničkih centara”- rekla  je ministrica Tramišak. 

Što se tiče Fonda za oporavak, rekla je da su upravo u procesu izrade nacrta plana oporavka koji mora pratiti nacionalni program reformi.

Izvor:

https://razvoj.gov.hr/vijesti/ministrica-tramisak-odrzala-sastanak-sa-zupanima-pet-slavonskih-zupanija-uoci-sjednice-savjeta-za-slavoniju-baranju-i-srijem/4309