Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić tijekom radnog posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji posjetila je Centre za socijalnu skrb u Vukovaru i Županji te sklonište za žene žrtve nasilja Vukovar, a održala je i radni sastanak sa županom vukovarsko-srijemskim Božom Galićem i njegovim suradnicima.

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić izjavila je kako postoji potreba za transformacijom postojećih Centara za socijalnu skrb kako bi i djelatnici i krajnji korisnici bili zadovoljni.

“Moja percepcija je da je to zapušten sustav jer, umjesto da se djelatnici rasterećuju, nagomilava im se hrpa administracije. Zato se ne mogu dovoljno baviti i posvetiti korisnicima pa su svi nezadovoljni”- rekla je ministrica Juretić.

Naglasila je i da će, ukoliko dobiju priliku, transformirati Centre za socijalnu skrb, kako bi svi bili zadovoljni. Detektirala je, kaže, situaciju u sustavu socijalne skrbi, a priređeni su i projekti te ugovoreni značajni novci iz fondova EU.

“Ova Vlada ima dobre planove i programe, reformske mjere koje je čak pohvalila i Europska komisija i uvjerena sam da možemo postići to da nemamo gladne djece i umirovljenika koji kopaju po kontejnerima”- poručila je Juretić.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić pohvalio je napore Ministarstva socijalne politike i mladih te dodao da su sve mjere, uključujući i predviđenu naknadu za novorođeno dijete od 1000 eura, samo ‘gašenje požara’ ukoliko se ne poveća broj radnih mjesta.

Ministrica Juretić posjetila je Centre za socijalnu skrb u Vukovaru i Županji te Sklonište za žene žrtve nasilja Vukovar gdje se susrela sa štićenicama i djecom te im uručila darove.