Ministar zdravlja doc.dr.sc. Dario Nakić u okviru radnog posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji održao je radni sastanak s županom Božom Galićem i voditeljima zdravstvenih ustanova na kojem su razgovarali o stanju u zdravstvu na području županije te brojnim aktualnim pitanjima.

Razgovaralo se i o reformi hitne medicinske pomoći, uspostavljanju Hitne u Iloku i Drenovcima što sufinancira Županija, opremanju vinkovačke i vukovarske bolnice, neuspješnim sanacijama i dugovanjima bolnica, te deficitu liječnika i odlasku liječnika u inozemstvo.

Vukovarska bolnica će najkasnije do listopada dobiti novi CT uređaj vrijedan 4 milijuna kuna.

Ministar Nakić stanje u zdravstvu VSŽ ocijenio je zadovoljavajućim, uz neizostavno ”ima prostora za napredak”.

„Najvažnije je uz plaće osigurati i uvjete rada. Nama na raspolaganju stoje fondovi EU gdje će se dodatno stimulirati specijalizacije djelatnika za primarnu zdravstvenu zaštitu, a što se tiče bolničkih specijalizacija s medicinskim smo fakultetima dogovorili da povećaju upisne kvote za oko 40- 50 mjesta što bi moglo biti zadovoljavajuće.“ -rekao je ministar Nakić.

Župan Božo Galić izrazio je nezadovoljstvo provedbom sanacije vinkovačke i vukovarske bolnice. “Veseli me način pristupa Ministarstva zdravlja tom problemu jer svima nam je cilj da zadržimo i još više poboljšamo zdravstvenu skrb, a da pritom ne opteretimo građane novim izdvajanjima”, rekao je Galić. 

Ministar je posjetio i Opću županijsku bolnicu Vinkovci i Opću županijsku bolnicu Vukovar i bolnicu hrvatskih veterana.