Ministar državne imovine dr.sc. Mario Banožić je danas posjetio grad Otok i tom prilikom je uručio gradonačelniku Otoka Josipu Šariću Ugovor o darovanju zemljišta, te je otvorena i Fizijatrijska ambulanta.

Darovano zemljište površine je 63 616 m2 i vrijednosti 723 tisuće kuna, a nalazi se na prostoru tzv. stare ciglane. Za grad Otok ovaj korak je iznimno važan jer napokon mogu pristupiti izradi projekta kojim bi zapušteni prostor pretvorili u sportsko-rekreacijsku zonu.

„Ključna je suradnja države i jedinica lokalne samouprave, jer jedino tako možemo stvarati bolje uvjete za sve naše građane. Upravo takva suradnja je s gradom Otokom koji će uskoro izgraditi svoj sportsko-rekreacijski centar. Za tu namjenu, gradonačelniku Šariću uručio sam danas Ugovor o darovanju zemljišta površine 63 616 m2 i vrijednosti 723 tisuće kuna. Sportsko-rekreacijski centar zasigurno će oplemeniti prostor ovoga kraja i pridonijeti većoj kvaliteti života stanovnika. Naš je cilj da državnu imovinu stavimo u funkciju, kako bi ona služila svim građanima Republike Hrvatske.“ – rekao je ministar Banožić.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je u razdoblju 2016.-2019. investirano ukupno 142,5 milijuna kuna, te je jedna od županija u koju je uložen najveći iznos sredstava u zdravstveni sustav. Grad Otok je napravio iskorak u pružanju zdravstvene zaštite svojim sugrađanima pa su uložili oko 550 tisuća kuna za Fizijatrijsku ambulantu.

Fizijatrijsku ambulantu je svečano otvorio ministar Banožić uz nazočnost župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića i gradonačelnika Šarića.

O važnosti projekta govorili su gradonačelnik Šarić, ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić, župan Galić i ministar Banožić.

„Nećemo stati na ovome jer želimo svojim građanima omogućiti bolji i kvalitetniji život. Planiramo dalje razvijati što bolje uvjete za zdravstvo. U planu nam je i izgradnja Doma umirovljenika za dobro građana Otoka i okolice. Cilj nam je približiti i pojednostaviti usluge bolnice, ali i pomoći bolnici i našim građanima.“ – rekao je gradonačelnik Šarić.

Ravnatelj Šporčić je istaknuo da: „Svi koji dolaze u vinkovačku bolnicu znaju koliko je pritisak na Odjel fizikalne medicine, a on će kako nam je stanovništvo sve starije biti sve veći. Na ovaj način svi će biti zadovoljni jer se više neće morati toliko čekati, a korisnicima iz Otoka i ovoga dijela županije usluga će biti puno bliža.“

Župan Galić je rekao da se Otok iako je najmlađi grad ističe po brojnim raznovrsnim aktivnostima. Ovaj projekt smatra velikim iskorakom i projektom od velikog značaja za sve stanovnike grada Otoka i okolice.

„Cilj nam je da u kontinuitetu osiguramo sredstva za Slavoniju tako da se 5 slavonskih županija nađe u unutar proračuna EU, odnosno da slavonske županije dobiju svoju „kućicu“  u EU proračunu.“ – rekao je ministar Banožić. Također je napomenuo da su ovakvi projekti mogući jer je došlo do decentralizacije sredstava pa je općinama, gradovima i županijama ostalo osjetno više novca s kojim se mogu realizirati razni projekti.

Nakon svečanog otvorenja i pozdravnih riječi župnik Antun Knežević je prigodnom molitvom blagoslovio prostor ambulante, te je svim nazočnima omogućen obilazak prostorija iste.