Međunarodni dan sestrinstva obilježava se 12. svibnja, na dan rođenja i sjećanja na utemeljiteljicu modernog sestrinstva Florence Nightingale.

Prilika je to za istaknuti ciljeve za sestrinstvo u budućnosti kako bi se na najbolji mogući način suočili s globalnim zdravstvenim izazovima i poboljšali zdravlje za sve. Ovogodišnji slogan „Naše medicinske sestre. Naša budućnost.“ odražava položaj medicinskih sestara u cjelokupnom društvu. S obzirom na rastuće globalne zdravstvene zahtjeve i potrebe zadovoljenja novog normalnog, medicinske sestre i tehničari ključni su u rješavanju poteškoća ne samo svoje profesije, nego i zdravstvenih sustava. U tom je procesu važna uloga svake medicinske sestre i tehničara.

Svoj dan proslavile su i vinkovačke medicinske sestre i tehničari. Povodom Dana sestrinstva održale su okrugli stol „Svi smo mi zdravstvo, sestri je u fokusu uvijek pacijent“ nakon kojeg su nastavili druženje uz prigodni domjenak.

„Medicinske sestre žive sestrinstvo, što smo posebno imali prilike vidjeti za vrijeme pandemije koronavirusa kada su radile po 24 sata, ostavljale svoje obitelji i živjele po bolnicama“, rekla je ovom prigodom djelatnica Opće županijske bolnice Vinkovci Gordana Kucljak čestitavši svim medicinskim sestrama i primaljama njihov dan.