Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije i ove godine potpisuje organizaciju 17. Zlatne jabuke na kojoj su izabrani i nagrađeni najbolji radovi, iako je sami događaj revijalnog karaktera. Najbolje jelo nagrađeno je sa 600, drugoplasirano s 400, a ono na trećem mjestu s 200 eura. “S obzirom na to da je za mjesec dana državno prvenstvo u Osijeku mi smo pružili mogućnost svim natjecateljima za državnog prvaka da dođu u Vinkovce i da im 17. Zlatna jabuka bude trening gdje će imati priliku čuti mišljenje sudaca i u pripremi za državno prvenstvo ispraviti neke pogreške ako ih eventualno ima. Zato ove godine nismo imali zadanu temu i sudionici su mogli birati s čime će se predstaviti“, rekao je tajnik Udruge Jozo Gale.

Na 17. Zlatnoj jabuci sudjelovalo je deset ekipa s područja naše županije, ali i šire. Pobjednicama su proglašene učenice Srednje strukovne škole Vinkovci Lorena Mišić i Laura Nikić, na drugom su mjestu završili učenici Srednje strukovne škole „Marko Babić“ iz Vukovara Antonio Knežević i Manuela Šokčević dok je trećeplasirana bila Lea Đuranek iz restorana Fakin iz Legrada. “Zlatna jabuka manifestacija je koja ima dugu tradiciju i koja je prepoznata u našoj županiji. Naravno, u svakoj manifestaciji i svakoj udruzi moramo istaknuti i pohvaliti ljude koji vrijedno rade i koji “vuku kola”, a ovdje je to naš najbolji kuhar Jozo Gale koji jednostavno nosi ovu manifestaciju iz godine u godinu“, istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić dodavši kako su ovakve manifestacije važne u procesu proširenja turističke ponude s kojom mora ići i gastronomska ponuda koja ne može biti svedena samo na domaće proizvode i prerađevine.

Za dobru atmosferu bili su zaduženi KUD „Šumari“ iz Vinkovaca te TS „Ringišpil“, a već tradicionalno, na aukciji je bila ponuđena torta koju su napravili drugoplasirani vukovarski srednjoškolci, a prodana je za 250 eura.