U okviru provedbe projekta LENA (Lokalno gospodarstvo i očuvanje prirode u Podunavlju) organiziran je posjet pilot farmi projekta koja se nalazi u Borovu. Organizirani posjet je bio završni dio edukacija koje su se održale prošli mjesec u Svinjarevcima i na kojima je sudjelovalo 15 trenutnih i potencijalnih uzgajivača crne slavonske svinje fajferice iz Vukovarsko-srijemske županije.

Domaćin ovog posjeta Bruno Boldje proveo skupinu po farmi te su prisutni vidjeli kako izgleda tradicionalni uzgoj fajferice na otvorenom pašnjaku. Prilikom obilaska farme bio je prisutan i Vladimir Margeta, profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku koji je ujedno bio i predavač na održanim edukacijama.

Uz Vukovarsko-srijemsku županiju na projektu sudjeluje i partner Dunav Soja iz Srbije koji su nas ovom prilikom posjetili te su upoznali prisutne s njihovim poslom. Podijelili su promotivne materijale te pozvali sve prisutne da dođu 15.06.2017. u Sombor gdje se održava Dan polja u njihovoj organizaciji.

Razmjena znanja i iskustava između Vukovarsko-srijemske županije i Dunav Soje je jedna od aktivnosti projekta LENA te su ovim događajem intenzivnije započele predviđene aktivnosti. Organizatori ovog posjeta ispred UO za gospodarstvo i regionalni razvoj su bili Ivan Domac, voditelj projekta, Magdalena Markasović, asistentica na projektu kao i Martina Grčanac.