Kod zavjetne kapelice na „Kukuruznom putu – Putu spasa“, između Vukovara i Bogdanovaca, koji je tijekom opsade 1991. bio jedini ulaz u Vukovar i izlaz iz grada, položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve žrtve koje su poginule na putu prema slobodi iz opkoljenoga Vukovara. „Kukuruzni je put bio koridor kroz koji su se uspjele obnavljati zalihe naoružanja, hrane i lijekova i naravno izvlačiti ranjenici. Puno sam to puta rekao, a sada s ovoga mjesta ponavljam – Vukovar je najsvetije mjesto hrvatske novije povijesti. Vukovar je obranio Hrvatsku. Da nije bilo Vukovara, linija Karlovac-Karlobag-Virovitica bi bila puno bliža njima u toj realizaciji. Vukovar i vukovarski borci su spasili ne samo Hrvatsku, spasili su naravno veliki broj života. Spasili su grad Osijek, spasili su istok Hrvatske. Dali su nam vremena i prostora da se naoružamo, organiziramo, dali su nam vremena i prostora da dobijemo i naše saveznike u Europi i svijetu i zato im neizmjerno hvala“, rekao je ovom prilikom ministar obrane Ivan Anušić.

Zavjetna kapelica na Kukuruznom putu izgrađena je 2006. kao zavjet Gospi što su upravo tim putem brojni ljudi uspjeli doći do slobode, a podignuta je zahvaljujući inicijativi preživjelih branitelja i civila. „HVIDRA je zajedno s jednom skupinom hrvatskih branitelja te uz značajnu financijsku pomoć hrvatskih branitelja s Raba izgradila ovu Zavjetnu kapelicu i svake se godine okupljamo ovdje kako bismo položili vijence, zapalili svijeće i pomolili se za one kojih više nema.  I sam sam sudionik Domovinskog rata i koristio sam dva puta Kukuruzni put, cestu koja nas je spajala sa slobodnim dijelom Hrvatske“, istaknuo je predsjednik Zajednica udruga HVIDR-e Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Mađarac.

Počast svim žrtvama u ime Vukovarsko-srijemske županije odali su zamjenik župana Franjo Orešković te članovi Savjeta za branitelje župana, a nakon paljenja svijeća molitvu za sve poginule i nestale branitelje predvodio je župnik župne Kraljice mučenika vlč. Zvonimir Martinović.