U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je završna konferencija projekta „Pronađi posao u drvnom sektoru!“, čiji je nositelj Drvni sektor Slavonski hrast. Projekt je bio usmjeren na provedbu aktivnosti dosega i obrazovanja 30 neaktivnih NEET osoba na području Vukovarsko- srijemske županije te poticanje njihovog zapošljavanja ili samozapošljavanja u drvnom sektoru.

„Projekt „Pronađi posao u drvnom sektoru!“ i slični, izuzetno su važni jer kroz njih polaznici usavršavaju svoja znanja i vještine te na samom kraju i pronalaze traženi posao. Otvaranjem novih radnih mjesta i većom potražnjom za kvalificiranim te educiranim radnicima dolazi do povećanja plaće. To nam i je cilj jer je poznato da smo na razini Republike Hrvatske među županijama s najmanjim plaćama. S obzirom na to da se drvni sektor u našoj županiji itekako razvija i budi, lagano rastu i plaće, a mislim da će u nekom skorijem vremenu i taj rast biti značajniji. Od 30 sudionika, 13 ih je prošlo edukaciju i praksu kod naših suradnika, isto toliko ih se zaposlilo, a ne sumnjam kako će i ostali pronaći svoje mjesto na tržištu rada“, rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Uz Drvni klaster Slavonski hrast, projekt su provodili Područni ured Vinkovci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Vukovarsko-srijemska županija te Zajednica kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije kao projektni partneri. Sudjelovali su mladi do 29 godina koje nisu zaposleni, nisu u sustavu obrazovanja ili nekom drugom obliku osposobljavanja i nisu se nalazili u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje minimalno četiri mjeseca prije ulaska u projekt.