Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Vukovarsko-srijemska županija sukladno Programu poboljšanja kreditiranja poduzetništva i obrta „Kreditom do uspjeha 2014.“ Ugovorili su provedbu kreditne linije „Kreditom do konkurentnosti“. Prilikom reprograma navedene kreditne linije Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta utvrdilo je dodatni kreditni potencijal Vukovarsko-srijemskoj županiji u iznosu od 1.117.562,00 kn.

Najniži iznos sredstava koji će se moći zatražiti iznosi 100.000,00 kn, dok je najviši iznos 1.117.562,00 kn, Banke kod kojih će se moći zatražiti odobrenje kreditne linije su: Privredna banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d., Erste&Steiermarkische bank d.d., Zagrebačka banka d.d. i Addiko Bank d.d.

Subvencija kamate iznosi:

–       Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta: 2 postotna poena za projekte iz proizvodnih djelatnosti te 1 postotni poen za projekte iz uslužnih djelatnosti;

–       Vukovarsko-srijemska županija: 2 postotna poena za projekte iz proizvodnih djelatnosti te 1 postotni poen za projekte iz uslužnih djelatnosti.

Detaljnije informacije kao i Zahtjev za poduzetnički kredite te popis potrebne dokumentacije za podnošenje Zahtjeva biti će dostupne do kraja tjedna na web stranicama Vukovarsko-srijemske županije (www.vusz.hr)

Dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i regionalni razvoj, Županijska 9, Vukovar ili putem e-maila eu@vusz.hr