Već tradicionalno, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić povodom nadolazećih blagdana podijelio je prigodne pakete korisnicima udruga na području naše županije jer, kako je sam naglasio, uskrsno je vrijeme posebno razdoblje u kojemu darujemo drage osobe i one koji su u potrebi.

„Svake se godine povodom blagdana trudimo darivati osobe s intelektualnim poteškoćama ili poteškoćama u razvoju, a jedna od njih je i vukovarska Udruga Golubica koja djeluje više od 50 godina. Riječ je o uistinu vrijednoj udruzi, što potvrđuju usluge i brojni projekti koje provode. Čestitam i zahvaljujem svima zaposlenima i volonterima uključenima u rad udruge na svemu što čine. Vidimo da korisnici imaju dobre uvjete, a Županija je tu da ih prati i pomaže kada zatreba“

rekao je župan te pozvao korisnike i zaposlene u goste u Županiju kako bi razgovarali o mogućim načinima pomoći udruzi s ciljem osiguravanja još boljih uvjeta za rad.

Trenutno broje 37 korisnika, od kojih uslugu poludnevnog boravka koristi njih 20 dok ih 17 koristi uslugu organiziranog stanovanja.

„Potrebe za poludnevnim boravkom i organiziranim stanovanjem daleko su veće, ali kapaciteti su nam gotovo popunjeni. Osim ovih usluga provodimo i brojne projekte te radne aktivnosti. Uistinu smo aktivni u zajednici i trudimo se našim korisnicima što više podignuti kvalitetu života“

kazala je voditeljica socijalnih usluga u udruzi Ines Đukić zahvalivši županu na darovima.

Nakon Golubice, župan je posjetio i Centar za pružanje usluga u zajednici Vukovarsko-srijemske županije gdje su ga korisnici dočekali s osmijehom na licu i raširenih ruku, željno iščekujući poklone.

„Ovo je prvi put da u Centar dobivamo nekakve paketiće, baš posebno za njih, za Uskrs, tako da je uzbuđenje na vrhuncu”

istaknula je ravnateljica Centra Nikolina Beljo dodavši kako posljednjih desetak dana u njihovoj ustanovi traju pripreme za najveći kršćanski blagdan kroz likovne radionice, prigodne priče te razgovore o vjeri i njihovom doživljaju Uskrsa.

„Ove smo godine za udruge na području naše županije pripremili gotovo tisuću poklona koji su podijeljeni na 16 lokacija. Želimo pokazati onima koji su u najvećoj potrebi da smo tu za njih, da ih volimo i da im želimo sretan Uskrs te da se u bilo kojoj njihovoj potrebi stavljamo na raspolaganje”

zaključio je župan dodavši kako ga posebno raduje što ga je Matej, korisnik Centra, stavio u prvi sastav Frankopana.

Osim navedene dvije udruge, prigodni paketi stigli su na adrese i Centra za pružanje usluga u zajednici sv. Ana Vinkovci, Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci, Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru, Društva „Golubovi“ Županja, Udruge „Vukovarski leptirići“ Vukovar, Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područni uredi Vinkovci, Vukovar i Županja, Udruge osoba s invaliditetom „Zrno“ Vinkovci, Društva osoba s invaliditetom „Zvjezdice“ Gunja, Udruge za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima „Tko se boji sutra još?“ Vukovar, posebnog odjela Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima, Udruge osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN Vinkovci te posebnog odjela Osnovne škole Mate Lovraka u Županji.