U Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovaru, danas je 101. rođendan proslavila gospođa Anica Raguž, koja je inače rođena 18.studenog 1921.godine.

Gospođa Raguž je iz Bosne i Hercegovine te je za vrijeme 2. Svjetskog rata, u kojem izgubila je supruga i sa svojom kćerkom doselila i većinu svoga života provela je u Vukovaru.. Na žalost, dočekala je i Domovinski rat koji ju je prisilio na progonstvo ali se vratila u svoj grad.

Prije smještaja u Domu, gospođa Raguž živjela je kod svoje kćerke, a otkako je korisnica doma skraćuje dane u razgovoru i druženju sa svojom sestrom koja je također smještena u toj ustanovi.

Rođendan ovoj stojednogodišnjakinji  čestitao je zamjenik župana Franjo Orešković s prigodnim poklonom i buketom cvijeća, te je pozdravio slavljenicu u ime župana Damira Dekanića,svih djelatnika Županije i u svoje osobno ime. Tom prigodom je čestitao slavljenici, izrazivši joj želje za dobro zdravlje, osobno zadovoljstvo i Božji blagoslov pa da sljedeće godine proslavi  102.rođendan.

Iako se kreće uz pomoć invalidskih kolica, uz veseli osmjeh, slavljenica kaže kako se nikada nije nadala da će doživjeti i proslaviti 101. rođendan. Od jedine kćerke ima šestero unučadi i nekoliko praunučadi.