U prostorima tvrtke Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj u Gradištu održan je koordinacijski sastanak razvojnih dionika Vukovarsko-srijemske županije. Županijska Razvojna agencija redovito organizira ovakve sastanke s lokalnim razvojnim agencijama, lokalnim akcijskim grupama i drugim razvojnim dionicima kako bi bili koordinirani i informirani o najnovijim informacijama, otvorenim i nadolazećim natječajima za bespovratna sredstava, suradnjama i slično.

„Današnja tema je organizacija EU tjedna koji će se održati u drugom tjednu svibnja. Cilj nam je, kao svake godine, organizirati EU sajam gdje će korisnici bespovratnih europskih sredstava predstaviti svoje projekte i dobrobiti koje su iz njih proizašli“, rekla je ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Zrinka Čobanković najavivši nagradne kvizove na sajmovima EU fondova u gradovima na području županije, ali i na društvenim mrežama Agencije.

Druga tema sastanka vezana je uz prekogranične natječaje s Republikom Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom na koja se mogu prijaviti županije, gradovi, općine i javne institucije. Sastanku je prisustvovao i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. „Nastojimo kako smo to običavali do sada, pogotovo u ovom vremenu kada se otvara niz mjera i kada kreću programi, u ovom slučaju konkretno projekti prekogranične suradnje, informirati sve dionike gospodarskog razvoja u županiji, županijske tvrtke, razvojne agencije, LAG-ove da budu spremni na pozive koji će uskoro biti otvoreni“, istaknuo je župan napomenuvši kako alokacija prekogranične suradnje Republika Hrvatska – Republika Srbija iznosi više od 17 milijuna eura dok ona Republika Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora iznosi 41 milijun eura. Omjer sufinanciranja je 85% bespovratnih sredstava i 15% vlastitog učešća korisnika.