Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih  tradicionalno organizira trodnevnu konferenciju za ravnatelje srednjih strukovnih škola radi čvršće povezanosti između Agencije i ustanova za strukovno obrazovanje te zajedničkog djelovanja prema modernizaciji sustava strukovnog obrazovanja. Kao i prošlih godina na ovo događanje pozivani su i predstavnici osnivača strukovnih škola.

Ove je godine konferencija održana od 11. do 13. rujna 2023. godine u Novom Vinodolskom.

Konferencija je organizirana u okviru ESF-ova projekta Modernizacija sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, a  predstavljeni  su ostvareni rezultati u okviru projekta, uključujući prijedloge strukovnih kurikuluma temeljenih na modularnom pristupu. U sklopu programa govorilo se i o ostalim aktualnostima u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Hrvatskoj i svijetu.

Ova je Konferencija dio kontinuiranih napora Agencije radi čvršćeg povezivanja s ravnateljima strukovnih škola te zajedničkog rada u nastojanju da se unaprijedi sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Namjera je Agencije kroz kontinuiran razvoj, razmjena inovacija i umrežavanje ravnatelja, kao ključnih osoba sustava, uključivanje i upoznavanje sa svim fazama pripreme i uvođenja novih kurikularnih dokumenata.
 
U želji da zajedničkim snagama pridonesemo razvoju sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, Vukovarsko-srijemska županija delegirala je pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti doc. dr. sc. Jadranku Mustapić Karlić da aktivno sudjeluje ovom  jedinstvenom događaju, kako bismo zajedničkom suradnjom na najbolji način poboljšali sustav strukovnog obrazovanja.