U organizaciji Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić u Zagrebu, Hotel Westin, je organizirana radionica pod nazivom „Dobro upravljanje i pametna specijalizacija JLP(R)S te rješenja za nastavak decentralizacije“.

Uvodni govor je održala zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić te uputila pozdravne riječi svim prisutnima nakon čega je održan okrugli stol na temu „Dobro upravljanje i pametna specijalizacija JLP(R)S te rješenja za nastavak decentralizacije“ gdje sudjelovali i ministar financija Zdravko Marić, ministar uprave Lovro Kuščević i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, a sve je moderirao Zvonimir Sušić direktor sektora za ekonomske analize HGK.

Na konferenciji su se okupili predstavnici JLP(R)S-a, predstavnici razvojnih agencija, sudionici inicijative Neka zvijezde sjaje“ te brojni zainteresirani građani.

Nakon okruglog stola su dodijeljene nagrade te predstavljeni pobjednički projekti inicijative „Neka zvijezde sjaje“. Inicijativa je pokrenuta kao zajednička inicijativa devet zastupnika Europskog parlamenta s ciljem poticanja europskog zajedništva i solidarnosti te promicanja i povećanja vidljivosti rezultata kohezijske politike, a koju je u Hrvatskoj pokrenula zastupnica Ivana Maletić.

Vukovarsko-srijemska županija je na ovu inicijativu prijavila projekt DR SHARE – Smanjenje katastrofa, standardizirana analiza opasnosti i procjena rizika. Na konferenciji je prisustvovala zamjenica pročelnika UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković.